De DISC-toepassingen

voorgesteld door de AEC DISC-Kleurenmethode®

Voor jou, je werknemers, je bedrijf

Waarvoor kunnen de Kleurenmethode® en de DISC-profielen worden gebruikt?

Er zijn talrijke toepassingen voor de DISC-methode en in het bijzonder de AEC DISC©-Kleurenmethode®.

Voor consultants, coaches, trainers, recruiters enz. kunnen de DISC-methode en de AEC DISC-profielen van de Kleurenmethode interessant zijn om je klanten te behouden en te ontwikkelen.

DISC voor coaching en persoonlijke ontwikkeling

Coaching

Ter voorbereiding op een individueel coachingstraject kunnen de doelstellingen van de klant goed worden afgestemd op hun AEC DISC®/Arc-en-Ciel®-Kleuren, waarden en motivaties.

Als coach de “klant” begeleiden om meer zelfkennis te verwerven zodat hij zijn volledige potentieel kan ontplooien.

Persoonlijke ontwikkeling

Op basis van het persoonlijke AEC Disc®-profiel van Arc-En-Ciel wordt een concreet actieplan voor het individu, de manager en de organisatie overeengekomen en uitgevoerd.

Een specifiek reflectiedocument is hiervoor gratis beschikbaar voor de gebruikers.

Loopbaanbegeleiding

Door de kennis van zijn AEC DISC®-gedragsbeoordelingsprofiel van Arc-en-Ciel® kan iedereen die van loopbaan wil veranderen, zijn persoonlijke dossier en presentatie ontwikkelen en versterken op basis van zijn gedragsvaardigheden, naast zijn andere academische, technische en beroepservaring.

Zie DISC-profielen voor coachings

DISC voor human resources (hr)

De zoektocht naar talent is van groot belang voor het succes van bedrijven. Een werknemer aanwerven en verliezen is erg duur, dus is het belangrijk om over de juiste methode te beschikken om kandidaten beter te selecteren.

Rekening houden met softskills is een troef voor efficiënt hr-beheer. De Kleurenmethode en de DISC-profielen helpen je je doelen te bereiken.

Selectie en aanwerving

Naast diploma’s, technische vaardigheden en knowhow worden softskills steeds belangrijker bij de selectie van kandidaten. De DISC-methode en de AEC DISC-profielen geven je waardevolle aanwijzingen in de gedragscompetenties van een kandidaat. Met de Kleurenmethode® begrijp je de gedragsaspecten van je aangeworven werknemers beter

Interne mobiliteit

Net als bij externe aanwerving kunnen interne bewegingen of promoties binnen het bedrijf baat hebben bij de kennis van de Kleurenmethode® en het gebruik van DISC-profielen. Vooroordelen die vaak ontstaan vanuit de perceptie van een recruiter of manager kunnen worden gematigd door het invullen van een AEC DISC-recruitmentprofiel waarbij de herbestemming van werknemers doeltreffender kan verlopen.

Talentmanagement

Op een objectieve manier gedragstalent binnen de onderneming identificeren en een evenwichtige en efficiënte talentontwikkelingsstrategie ontwikkelen, behoort tot de voordelen van de Kleurenmethode® en de DISC-profielen die Arc En Ciel RH aanbiedt.

Zie de DISC-profielen voor human resources

DISC voor management

Tegenwoordig is kennis van het menselijk functioneren essentieel voor wie teams wil leiden en zijn leiderschapsvaardigheden wil ontwikkelen. De Kleurenmethode van Arc En Ciel biedt relevante tools voor het management van individuen, teams en organisaties.

Management en Leadership

Een DISC-managementcursus levert voordelen op voor managers:

 • Zelfkennis in sterke punten en beperkingen 
 • Begrip van motivaties en angsten van werknemers
 • De flexibiliteit die nodig is om een team van verschillende personen aan te sturen
 • Het vermogen om in elke managementsituatie het juiste gedrag aan te nemen

  Changemanagement

  De onzekere moderne wereld vereist meer frequente en plotselinge veranderingen.

  Ieder van ons reageert anders op verandering. Voor een manager is het belangrijk om de motivaties en angsten van elke werknemer bij organisatorische veranderingen te begrijpen.

  Dankzij de DISC-methode kunnen we de motivaties en belemmeringen van elke persoon beter begrijpen en deze veranderingen succesvol maken.

   

  Teamcohesie en -synergie

  Teamleden beter begrijpen, verschillen omzetten in complementaire troeven en meer cohesie en prestaties zijn essentiële vaardigheden voor managers maar ook voor alle leden van een organisatie.

  De DISC-methode kan een relevante bijdrage betekenen voor elke opleiding en meer cohesie en synergie brengen.

  Zie DISC-profielen voor management

  Zie DISC-profielen voor management

  DISC voor sales en interpersoonlijke communicatie

  Op het gebied van sales en communicatie was kennis van een aantal technieken en vaardigheden essentieel. De kopers van vandaag, zowel bedrijven als particulieren, zijn beter geïnformeerd, er is een paradigmaverschuiving en het belang van een vertrouwensrelatie neemt toe. Deze verandering maakt het noodzakelijk dat commerciële profielen of klantrelatiemedewerkers de nodige softskills ontwikkelen. De AEC DISC-Kleurenmethode biedt je deze mogelijkheid.

  Sales en onderhandeling

  In sales- en onderhandelingsprocessen helpt DISC en de AEC DISC-Kleurenmethode je om:

  • je sterke punten en beperkingen als persoon en als ondernemer te kennen.
  • snel de persoonlijkheidsstijl, behoeften en koopmotieven van je klant te begrijpen en herkennen.
  • zich aan te passen aan elke klant.

  in elke fase van de onderhandelingen het “juiste” gedrag aan te nemen

  Communicatie

  Betere communicatie is een transversale vaardigheid voor alle functies en beroepen. Dit begint met een goede kennis van menselijk gedrag.

  Deze kennis kan worden aangereikt met een DISC-training, die vooral wordt aanbevolen voor medewerkers die belast zijn met klantenservice en aftersales.

  Zie DISC-profielen voor verkoop en onderhandeling

  w

  Zie DISC-profielen voor verkoop en onderhandeling