De DISC-methode

en de AEC DISC-Kleurenmethode

De eerste stap naar zelfkennis en begrip van anderen … 

Om jezelf beter te leren kennen en beter te communiceren

Wat is de méthode DISC ?

De DISC-methode vindt zijn oorsprong in William MARSTONS werk over menselijk gedrag en zijn boek “Emotions of normal people” dat hij in 1928 publiceerde. Marston goot de gedragingen in 4 stijlen: Dominant, Invloedrijk, Stabiel en Conformistisch. De initialen van deze 4 termen liggen aan de basis van het letterwoord D.I.S.C.
Sindsdien is de DISC-Methode verder geëvolueerd. De DISC-profielen zijn ontwikkeld en geautomatiseerd en DISC wordt op grote schaal gebruikt in het bedrijfsleven.

Sommige uitgevers van DISC-tools hebben ook het werk van Carl JUNG in verschillende mate geïntegreerd.

DISC helpt mensen om zichzelf beter te leren kennen, te begrijpen, flexibeler te worden, anderen beter te doorgronden en te begrijpen en zo efficiëntere relaties te ontwikkelen.

De specifieke kenmerken van de DISC-Kleurenmethode van Arc En Ciel?

De echte Kleurenmethode

De AEC DISC-methode, ook bekend als de methode van Arc En Ciel, is de Originele Kleurenmethode. Patrice FABART, de bedenker van deze methode, stelde in 1997 voor het gebruik van kleuren toe te voegen aan de door Marston gedefinieerde stijlen. Deze kleuren hebben de meeste uitgevers overgenomen. De educatieve bijdrage van de kleuren is onmiskenbaar.

De synthese van Marston en Jung

De AEC DISC-methode vormt een ware synthese van het werk van Marston over DISC en het werk van Jung over psychologische types. Deze synthese wordt weergegeven in het wiel van Arc En Ciel en wordt geïntegreerd in de samenstelling van profielen.

Integratie van waarden

De AEC DISC-Kleurenmethode houdt rekening met de waardeleer van Eduard SPRANGER. Deze integratie creëert een beter begrip van personen.

Integratie van de situatie

De AEC DISC-Kleurenmethode integreert de situatie als essentieel onderdeel. Dit maakt ze bijzonder operationeel en aanpasbaar aan elke omgeving.

 

De AEC DISC-Kleurenmethode®

De bijdrage van Marston en Jung

4 types from Marston
8 types of Jung and AEC DISC

De voordelen van de
DISC-methode©®van Arc En Ciel 

Ver voorbij de karikatuur van de vier hoofdstijlen van Marston nodigt de AEC DISC-Kleurenmethode® ieder van ons uit op een originele ontdekkingsreis in vier fases zodat mensen zich in hun functie kunnen ontwikkelen voor optimale efficiëntie.


1- Zichzelf beter leren kennen, zijn sterke en zwakke punten als persoon en in zijn professionele functie begrijpen.
2-
Flexibiliteit ontwikkelen met respect voor zijn grenzen
3- Anderen (collega’s, medewerkers, managers, relaties) beter doorgronden, hun sterke en zwakke punten begrijpen als individu en in hun professionele functie.
4- Integreren van en rekening houden met situaties in ons professionele en persoonlijke leven

Profil DISC proposé par AEC DISC  Belgique

Opmerking voor bezoekers: De Kleurenmethode® is een gedeponeerd handelsmerk dat alleen kan worden gebruikt door consultants die zijn gecertificeerd door Arc En Ciel RH en haar Master-distributeurs en aan de hand van de AEC DISC-profielen die zijn gerealiseerd op het Arc En Ciel RH-platform.